Lökéshullám terápia

A lökéshullám hallható, gyorsan terjedő nagy energiájú hanghullámok -ilyet tapasztalhatunk a természetben a villámlást követő mennydörgésnél vagy amikor a repülőgép átlépi a hangsebességet. A lökéshullám terápiás kezelést először az urológiában használták a vesekövek szétzúzására. Ennek továbbfejlesztett változatát vették át az ortopédiák, reumatológiák, sportorvosok és ezen betegek rehabilitációját végző intézetek. 

Célja:
A lökéshullám kezelés célja beindítani a szervezet öngyógyító mechanizmusait, felgyorsítani a vérkeringést, nyirokáramlást és élénkíteni az anyagcsere folyamatokat.

Működése és hatása:
A modern fájdalomterápiában a mesterségesen létrehozott lökéshullámok a test felszínén sérülést nem okozva hatolnak át, és az akupunktúra hatásmechanizmusához hasonlóan fejtik ki hatásukat - az érzékeny pontok ingerlésével. A terápia olyan anyagok termelésére ösztönzi a szervezetet, melyek fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatásúak, emellett javítják a sérült területek anyagcseréjét. A teljesség igénye nélkül: sarokfájdalommal, sarkantyúval, bütyöktorzulással, stressz okozta feszültségekkel küzdő embereknek segít gyógyszer és mellékhatás nélküli terápiával. A mozgásszegény életmód, ülőmunka hozzájárul a különböző fájdalompontok kialakulásához. A megerőltető én monoton sporttevékenység is különböző fájdalmakhoz vezethet. Mozgás szervrendszerünkben a legtöbb fájdalmat a triggerpontok okozzák, ezek tartósan jelenlévő megrövidült és/vagy megvastagodott izomrostok, amiket gyakran baleset, egy rossz mozdulat, vagy bármely a megszokottól eltérő terhelés idéz elő.

Kezelés:
A kezelés során a frekvencia 1-15 Hz között, illetve a lökőenergia nyomáserőssége beállítható, ez lehetővé teszik hogy a kezelés rövid ideig tartson és intenzívebb hatást hozzon létre. A fájdalomterápia részeként fontos az okok feltárása és a kezelendő terület meghatározása. Majd erre a területre kontakt gélt viszünk fel, amely biztosítja, hogy a lökéshullámok energiaveszteség nélkül juthassanak a szövetekbe a kezelőfej segítségével.

Kinek ajánlott?
Ízületi és izomfájdalmak, gyulladások csökkentése, 
sportsérülések, izomhúzódások, 
stressz okozta feszültségek oldása, 
krónikus nyaki- és hátfájdalom (nyaki dúc), 
vállfájdalom, meszes váll, 
teniszkönyök, golfkönyök, 
a sípcsont elülső részének csonthártya-irritációja,
talpi és sarki eredetű fájdalmak, 
sarokcsontkinövés, 
térdízület kopásos panaszai, 
nagylábujj bütyöktorzulás, 
kalapácsujj, 
Achilles-ín fájdalom és letapadás, 
triggerpont terápia.

Kinek nem ajánljuk?
Lázas betegségek vagy heveny gyulladások tünetei esetén. Bőrfertőzéskor, mélyvénás trombóziskor, rosszindulatú daganatok és egyes pszichiátriai betegségek esetén. Áldott állapotban.

Kezelés időtartama, gyakorisága:
A kezelések időtartama átlagoson 20-30 perc közötti. Alkalmazása kúraszerűen történik, a kezelések száma az állapot változásától függ. 


Híreink

Profi masszőr leszel!

2020.06.16 16:07
Profi masszőr leszel!
 
Tanúsítványt adó masszőrképző tanfolyam


Nem tudod:
hogyan indulj el ezen a pályán?
miért nincs elég vendéged?
miért nem jönnek vissza a vendégeid?
,iért nincsen bérletes vendéged?
miért nem ajánlanak tovább?

Gyere el, mi elmondjuk! Segítünk, hogy profi légy!Profi masszőr leszel! elolvasása...

Wiener

2020.06.16 16:06


Wiener aromaterápiás alakformáló testfáslizásWiener elolvasása...

Aranykéz Testklinika - Orvosi háttér

2015.06.05 12:41
Gerinc specialista orvosi háttér,

CT és MR vizsgálati lehetőséggel.
Fájdalom és gyulladáscsökkentő infúziós kezelés.


Aranykéz Testklinika - Orvosi háttér elolvasása...

Kapcsolat

Címünk:
1039 Budapest,Boglár u. 10.


Nyitvatartás:
Hétfő - Péntek: 8:00-20:00
Szombat - Vasárnap:
Bejelentkezés alapján!

Klinika:
06-1/245-3971

Varga Gábor:
06-30-218-7912


Akiken segítettünk       

Köszönöm a sok különböző sérülésem gyógyítását. Első alkalommal az isiászom itt mulasztották el, azóta is hálás vagyok. Még egyszer köszönet a gyors, szakszerű kezelésekért.
 

Köszönettel: T. Zoltán
 

Továbbiak

Partnereink

Copyright @ Aranykéz Testklinika. Magyarmasszazs.hu
Betöltés...