Magyarmasszázs

A masszázs, a legrégibb gyógymódok közé tartozik.  A világ minden részében találhatunk valamilyen leírást a masszázsról. Magyarországon a Táltosok, a magyarok papjai, nemzettudat fenntartói és egyben gyógyítói is voltak. A csontkovácsolást és a masszázst - bár akkor ezt még nyuvasztásként vagy dögönyözésként hívták - már ők is alkalmazták. 

Mátyás királyunk udvarában ún. dögönyözők, nyuvasztok végeztek eredményesen, a mostani masszázshoz hasonló gyakorlatokat, és úgynevezett ispotályokba jártak kezelésekre. A török megszállást követően a fürdő mesterek folytatták tovább a kezeléseket. Majd német és osztrák hatásra bevezették a tudományos alapokra épülő módszereket.

Mint látjuk, így alakult át a Táltosok tudása a természetes, a magasabb szellemiséget követő gyógyítás. Aranykéz testklinikánkon erre a Táltos hagyományainkra épülő, de más masszázsokból átvett technikát is tartalmazó, saját fejlesztésű gyógyító masszázst alkalmazunk kiváló, sőt mondhatnánk egyedülálló eredményekkel. 

Működése és Hatása:
A dögönyöző, nyomó, feszítő és nyújtó kezelés az energiablokkok okait a test-lélek-szellem asszimetriájában keresi. Ha sikerül az egyensúlyt visszaállítani, azzal szabad utat biztosítunk az energiaáramlásnak. A magyar masszázs többek között, az akupresszúra egyes fogásait és az izületek helyre igazítását is alkalmazza. 
A magyar masszázs szervezetünk valamennyi rendszerére hat, javítja általános működésünket, ugyanakkor a konkrét panaszokat is enyhíti. 

Gyakori egészségügyi problémát jelent a vázszerkezet, a csontozat és az ízületek rendellenes állapota. Kiváltó okai lehetnek egy erősebb megterhelés pl. szülés, nagyobb súly emelése, napközbeni rossz testtartás, egyoldalú munkavégzés, sport vagy mozgás közben bekövetkező sérülés, de akár terhelés nélkül érthetetlen módon is kezdődhetnek a fájdalmak. 
Leggyakoribb problémák a derékfájás, idegbecsípődés, lumbágó, csigolya elmozdulások, hátfájás, nyak és váll fájdalmak, térd- és boka problémák, gerincferdülés, lúdtalp, ínhüvelygyulladások, vagy különféle szervi elváltozások. 

Ahhoz, hogy az izmok merevségén és a vázszerkezet elváltozásain javítson a dögönyöző, mélyebb anatómiai tudásra és speciális masszázstechnikára van szükség. Többször tapasztaltuk, hogy a felületi masszázstechnikák, de még a mélyebb izommasszázsok sem tudják, a fájdalmakat kiváltó okot kezelni. A magyar masszázs egy olyan kifejlesztett technika, amely képes a fájdalmakat, kiváltó rendellenességeket megszüntetni. Visszaállítja az emberi vázszerkezet és az ízületek anatómiailag helyes működését. 
Mozgásszervi betegségek és belszervi problémák kezelésére is ajánlott.

Kinek ajánlott?
Betegség megelőzésére mindenkinek ajánlott. Jótékony hatású a következő esetekben: Reumatológiai- és ortopédiai problémák kezelésében, belszervi betegségek, kéz- és lábzsibbadás, fejfájás, szem- és fülproblémák, vérnyomás és keringési gondok esetében. 

Nagymértékben csökkenti, a stressz okozta feszültségeket. 

Segít a mozgásszegény életmódot folytatóknak és az ülő munkát végzőknek.
A nehéz fizikai munkával együtt járó megerőltetések hatását is csökkenti. Sportolóknál segíti a jobb eredmény elérését, mivel az izmokat és ízületeket feszültségmentes állapotban tartja. Áldott állapot ideje alatt és szülés után is nagy segítséget nyújt. 

Mikor nem ajánlott? 
Súlyos lázas betegségek, heveny gyulladások esetén, bőrgyulladásnál, mélyvénás trombóziskor, csonttörések és ficamok heveny szakaszában az érintett területen, pszichiátriai betegségekben. 

Kezelés időtartama: 60 perc 

Gyakorisága:
A dögönyöző masszőr javaslatot tesz a kezelésen tapasztaltak alapján, de rendszeresen alkalmazva, mindig jól érezzük magunkat. Így sokat tehetünk testünk egészségének megőrzéséért.


Híreink

Profi masszőr leszel!

2020.06.16 16:07
Profi masszőr leszel!
 
Tanúsítványt adó masszőrképző tanfolyam


Nem tudod:
hogyan indulj el ezen a pályán?
miért nincs elég vendéged?
miért nem jönnek vissza a vendégeid?
,iért nincsen bérletes vendéged?
miért nem ajánlanak tovább?

Gyere el, mi elmondjuk! Segítünk, hogy profi légy!Profi masszőr leszel! elolvasása...

Wiener

2020.06.16 16:06


Wiener aromaterápiás alakformáló testfáslizásWiener elolvasása...

Aranykéz Testklinika - Orvosi háttér

2015.06.05 12:41
Gerinc specialista orvosi háttér,

CT és MR vizsgálati lehetőséggel.
Fájdalom és gyulladáscsökkentő infúziós kezelés.


Aranykéz Testklinika - Orvosi háttér elolvasása...

Kapcsolat

Címünk:
1039 Budapest,Boglár u. 10.


Nyitvatartás:
Hétfő - Péntek: 8:00-20:00
Szombat - Vasárnap:
Bejelentkezés alapján!

Klinika:
06-1/245-3971

Varga Gábor:
06-30-218-7912


Akiken segítettünk       

Köszönöm a sok különböző sérülésem gyógyítását. Első alkalommal az isiászom itt mulasztották el, azóta is hálás vagyok. Még egyszer köszönet a gyors, szakszerű kezelésekért.
 

Köszönettel: T. Zoltán
 

Továbbiak

Partnereink

Copyright @ Aranykéz Testklinika. Magyarmasszazs.hu
Betöltés...